Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Προβολή ταινίας «Το κόκκινο μπαλόνι»

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και η ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) Παράρτημα Θεσσαλονίκης προσκαλούν εκπαιδευτικούς και φοιτήτριες/ές στην προβολή της βραβευμένης γαλλικής ταινίας «Το κόκκινο μπαλόνι» του Αλμπέρ Λαμπορίς.

Θα ακολουθήσουν εργαστηριακές εφαρμογές και συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός και μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., κος Δημήτρης Γουλής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 6 μ.μ.,  στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων καλείστε να κάνετε δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


Λίγα λόγια για την ταινία "Το κόκκινο μπαλόνι" (1956) 
Ένα κόκκινο μπαλόνι ακολουθεί ένα αγοράκι στους δρόμους του Παρισιού δημιουργώντας ένα παράξενο ζευγάρι που μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Το μπαλόνι γίνεται ένα σύμβολο του νοήματος της ζωής και των ανθρώπινων δυνάμεων για ανανέωση που επιτρέπουν στον άνθρωπο μέσα από την αγάπη να ανανεώνεται και να ανακαλύπτει εκ νέου το νόημα της ζωής. Η ταινία αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους κινηματογραφόφιλους και ιδανική ταινία μύησης των παιδιών νεαρότερης ηλικίας στη μαγεία του κινηματογράφου. Έχει βραβευτεί με το "Χρυσό Φοίνικα" στις Κάννες, με Όσκαρ Σεναρίου, και με το Βραβείο LOUIS DELLUC.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση Σελίδας


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified